Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve Rize İl Genel Meclis Eski Üyesi Hüseyin ÇAKIR 'in oğlu olan Hukuk öğrencisi Ensar ÇAKIR 'in ikinci olduğu yarışmada birinciliği, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Burakhan Çalışkan, 'Sosyal Devlet Ne Getiriyor, Ne Götürüyor' başlıklı yazısıyla kazınırken, yarışmanın ikinciliğini Rize'nin İyidere İlçesi Kalecik köyünden olan, İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Ensar Çakır, 'Toplumların İntihar Modeli Olarak Sosyal Devlet' başlıklı yazısıyla kazanan hukuk öğrencisi oldu. Yarışmanın üçüncülüğünü ise, Karabük Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencisi Deniz Çevik, 'Özgürlük Refah Yaratır' başlıklı yazısıyla elde etmiş oldu.

Teşvik ödülüne layık bulunan yazı sahipleri ise şu isimlerden oluştu. Abdullah Suzan, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Anıl Kemal Doğan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencisi İbrahim Cem Deveci, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Fatih Şahin, Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi Dereceye girenlerin ödülleri, her yıl yapılmakta olan ve Türkiye'nin her yanından fikir insanlarının bir araya gelerek oturum başlıkları etrafında serbestçe tartışma ve fikir alış verişi imkanı bulduğu ve bu yıl 2 - 4 Kasım 2018 tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile işbirliğinde Nevşehir Ürgüp'te düzenlenecek olan '2018 Liberal Düşünce Kongresi' de verilecek.

Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

Ankara'da 1 Nisan 1994'te kurulan ve amacı fikrî geleneklerin Türkiye'de tanıtılmasını temin etmek; özgürlük, özel mülkiyet, piyasa ekonomisi, insan hakları, hürriyetçi demokrasi, hukukun hakimiyeti, adalet, barış, hoşgörü gibi, insanların güven, düzen ve refah içerisinde yaşamasını sağlayan değerlerin ve kurumların anlaşılmasına ve benimsenmesine yardımcı olacak çalışmalar yapmak, bu doğrultuda Türkiye'nin temel problemlerine liberal ilkelerle bağdaşan çözüm yolları bulmayı ve kamu politikasının oluşturulmasında etkili ve yetkili çevreleri bilgilendirmeyi hedeflemekte olan Topluluk bünyesinde; İnsan Hakları Merkezi, Ekonomik Araştırmalar Merkezi, Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi, Din ve Hürriyet Araştırma Merkezi ve Çevre Politikaları Araştırma Merkezi olarak ilgili alanlarda araştırma ve proje çalışmalarını yürütmekte olan Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Tanel Demirel yapmaktadır.
Topluluk üç ayda bir Liberal düşünce Dergisi İle Piyasa Dergisi'ni yayınlamaktadır.

Rizeli Hukuk öğrencisi Ensar ÇAKIR'ı bu başarısından dolayı kutlar ve başarılarının devamını diler, ayrıca Rize Sosyal Bilimler Lisesi'nin Kuruluşundan Bugüne kadar görev yapmış ve bu şekilde başarılı öğrenciler yetiştirmiş Eğitim kadrosunu da yürekten tebrik ederiz. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: Haber Merkezi