Alınan bilgiye göre, Sürmene Belediyesi'nin önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın (41), Rize'nin İyidere ilçesi Sarayköy sahilinde dün akşam, arkadaşı Vedat Yılmaz ile birlikte içerisinde bulunduğu 61 AFA 560 plakalı araçta bıçaklanarak yol kenarına bırakıldı. Rize'nin İyidere ilçesi Sarayköy Köyü sahilinde ağır yaralı halde bulunan Ali Aydın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri, olay sonrası şüpheli Vedat Yılmaz'ın yurt dışına kaçmak üzere Artvin'in Hopa ilçesine kaçtığını tespit etti. Hopa Orta Mahalle'de durdurulmak istenen aracın tekerine polis tarafından ateş açıldı. Araçtan inen Vedat Yılmaz, çevredeki kalabalıktan yararlanarak yaya şekilde bölgeden kaçtı. Polis ekiplerinin araç çevresinde yaptığı incelemede kan izleri tespit edildi. İzlerin takibi sonucunda Vedat Yılmaz, Hopa'da bulunan metruk bir binada yakalanarak gözaltına alındı.
Sürmene ilçesi eski belediye başkan yardımcısı Ali Aydın'ı bıçaklayarak ölümüne neden olan şahsın ise arkadaşı Sürmene Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmaz olduğu tespit edildi. Yılmaz'ın bir süre önce polise mukavemet ve çeşitli suçlardan Araklı Yarı Açık Cezaevi'ne konulduğu ve 2 ay önce de cezaevinden kaçtığı öğrenildi. Yılmaz'ın Ali Aydın ile eski yıllara dayanan bir arkadaşlığı olduğu ve son dönemlerde ise psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.
Vedat Yılmaz'ın emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmesinin beklendiği belirtildi.
Arkadaşını Bıçaklayarak Öldüren Zanlının Kooperatif Başkanı Olduğu Ve 2 Ay Önce Açık Cezaevinden Kaçtığı Ortaya Çıktı
Rize'nin İyidere ilçesinde dün akşam saatlerinde araç içinde arkadaşını bıçaklayarak ölümüne neden olan ve ardından kullandığı araçla Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına kaçmak isterken Hopa ilçesinde yakalanan şahsın 2 ay önce Araklı Yarı Açık Cezaevi'nden kaçan Sürmene Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Yılmaz olduğu ortaya çıktı.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Fındıklı’ya Doğal Gaz Tesisi Geliyor: Acele Kamulaştırma Kararı
Bir Sitede 2 Kişi Silahla Vurulmuş Halde Ölü Bulundu
Genç Kız Sahur Vakti Tartıştığı Babasını Öldürdü
Rize’de 9 Ton Gıda Operasyonu
CHP’li Tahsin Ocaklı’ya Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nde Önemli Görev
Lise Öğrencisi Buse, Hemşin'de Kaymakam Oldu
Rize'de Gece Yangını: Ev Küle Döndü
Karadeniz'de Deprem Oldu!
Kaza Kırıma Uğrayan F-16'da Şehit Olan Pilotun Kimliği Açıklandı
Rize’nin Bir İlçesinde Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi





