Olay Yusufeli ilçesine bağlı Tekkale köyünde dün gece meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalan Tekkale köyünün taşındığı yeni yerinde yamaçtan kopan kayalar Nurettin Yüksel ve Mustafa Yıkılmaz'a ait evlere zarar verdi. Aileler, kayaların evlerine girmesiyle büyük korku yaşadı. Kopan dev kaya kütlesi, Nurettin Yüksel'in evinin duvarını yıkıp içeri girerken, bir diğer kaya parçası ise Mustafa Yıkılmaz'ın evinin camından girerek evin içini adeta harabeye çevirdi. Olay sırasında evlerinde oturan aileler, büyük bir panikle kendilerini dışarı attı.
Olayın ardından konuşan Nurettin Yüksel, “Bu ikinci kez oluyor. Çok korkuyoruz. Bu yüzden eski evimde kalıyorum” derken, Mustafa Yıkılmaz ise, “Yamaçtan sürekli kayalar geliyor. Yetkililer inceleme yapıyor ama sorunun tam çözümü hala bulunamadı. Bir an önce bir çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bölge halkı yetkililerden kaya düşme olaylarına kalıcı önlemler alınmasını talep ederken, yaşanan tehlikenin devam etmesi endişeye neden oluyor.
Öte yandan, benzer kaya düşme vakaları Yusufeli ilçesinin Yeniköy Köyü'nün yeni yerleşim yerinde de yaşanmıştı. Taş düşmesi sonucu risk altında bulunan evler valilik tarafından boşaltılmıştı.
Artvin'in Yusufeli İlçesi Tekkale Köyünde Kaya Düşme Vakaları Korkuttu
Artvin'in Yusufeli ilçesi Tekkale köyünde yamaçtan kopan dev kayalar iki evin içine girerek hasara neden oldu.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Rize'de Şehir İçi Dolmuş Fiyatlarına Zam Yapıldı
Rize’de Soba Zehirlenmesi: 1 Ölü, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Rizeli Hayırsever İş İnsanı Hamdi Safi Vefat Etti
Bayram Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme! Maaş ve İkramiye Tarihleri Netleşti
Kendisinden Haber Alınamayan İş Adamı, Sahilde Ölü Bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı’nı Rize’de Geçirecek
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Temizlik Görevlisi Alacak: KPSS Şartı Yok
Karadenizli Genç Boksör Fatih Kol Hayatını Kaybetti
Rize Esnaf Odaları Seçimleri Öncesi Sert Tartışma: Esnafın Parası İftar Sofralarına Mı Gidiyor?
Rize’de Yeni Sağlık Tesisi Hizmete Giriyor




