Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan 1900 rakımlı Camili bölgesine doğa turizmi amacıyla gelen turistler, karla kaplı Macahel Geçidi'nde mahsur kaldı. Arazi araçlarıyla karlı yolda ilerleyerek turistlere ulaşan köy sakinleri, turistleri güvenli bir şekilde Borçka ilçesi merkezine ulaştırmayı başardı. Yeşil doğayı görmek için bölgeye geldiklerini belirten turistler, "Bir hafta içinde dört mevsimi yaşadık" dediler.
33 köy yolu ulaşıma kapandı
Camili bölgesinde kar kalınlığının yaklaşık 80 santimetreye ulaştığı, 6 köyü kapsayan vadide ise yol açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Artvin genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle toplam 33 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
Macahel'de Kar Sürprizi: Mahsur Kalan Fransız Turistler Kurtarıldı
Artvin’de soğuk hava yeniden etkisini gösterirken, yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı etkili oldu. Borçka ilçesindeki Macahel Geçidi kar nedeniyle ulaşıma kapanınca mahsur kalan 3 Fransız turist için köy halkı harekete geçti.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Rize'de Şehir İçi Dolmuş Fiyatlarına Zam Yapıldı
Rize’de Soba Zehirlenmesi: 1 Ölü, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Rizeli Hayırsever İş İnsanı Hamdi Safi Vefat Etti
Bayram Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme! Maaş ve İkramiye Tarihleri Netleşti
Kendisinden Haber Alınamayan İş Adamı, Sahilde Ölü Bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı’nı Rize’de Geçirecek
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Temizlik Görevlisi Alacak: KPSS Şartı Yok
Karadenizli Genç Boksör Fatih Kol Hayatını Kaybetti
Rize Esnaf Odaları Seçimleri Öncesi Sert Tartışma: Esnafın Parası İftar Sofralarına Mı Gidiyor?
Rize’de Yeni Sağlık Tesisi Hizmete Giriyor




