Kayseri'de eğitim gören ve annesi Rizeli olan Talha Oğuz, 26-30 Ekim 2026 tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Einstein Olympiad 2026 Grand Final'de iki ayrı alanda derece elde etti.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu 5/C sınıfı öğrencisi Talha Oğuz, farklı ülkelerden öğrencilerin katıldığı organizasyonda fen bilimleri kategorisinde dünya birinciliğini elde ederek altın madalya kazandı.
Matematik alanında da yarışan Oğuz, kendi kategorisinde dünya üçüncüsü olarak ikinci altın madalyanın sahibi oldu.
Almanya'dan İki Altın Madalyayla Döndü
Einstein Olimpiyatları'nın Berlin'de düzenlenen finalinde iki farklı kategoride yarışan Talha Oğuz, fen bilimlerinde birincilik, matematikte ise üçüncülük derecesi elde etti.
Genç öğrenci, organizasyonu iki altın madalyayla tamamlayarak Türkiye'ye döndü.
Daha Önce de Uluslararası Yarışmalarda Derece Elde Etti
Talha Oğuz'un uluslararası bilim ve matematik olimpiyatlarında daha önce de çeşitli başarılar elde ettiği öğrenildi.
Genç öğrenci, Copernicus Matematik Olimpiyatı'nda bronz, STEMCO Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazandı. Einstein Olimpiyatları'nın eleme aşamasında da başarı göstererek Almanya'daki dünya finaline katılma hakkı elde etti.
Einstein Olimpiyatları Nedir?
Einstein Olimpiyatları, öğrencilerin fen bilimleri ve matematik alanlarındaki bilgi ve becerilerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen uluslararası bir akademik yarışma olarak gerçekleştiriliyor.
Ön eleme ve uluslararası final olmak üzere iki aşamadan oluşan organizasyonda öğrencilerin analitik düşünme, bilimsel değerlendirme ve problem çözme becerileri ölçülüyor.
2026 yılı dünya finali, 26-30 Ekim tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirildi.






