Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç.Dr.Ülkü Mete Ural ve Doç.Dr.Yeşim Bayoğlu Tekin ile Rize Devlet Hastanesinde görevli Opr.Dr.Hanife Birben Calap, 2015-2016 yılları içerisinde normal yolla doğum yaptırma oranlarının yüksek olmasından dolayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından 'Başarı Belgesi' ile ödüllendirildiler.
Vali Bektaş, başarı belgelerinin takdimi esnasında yaptığı değerlendirmede; 'Sağlıklı nesiller için her türlü koruyucu tedbiri ve desteği alarak anne ve çocuk sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla sezeryanla doğum oranlarının düşürülerek normal doğumun teşvik edilmesinin gerekliliği herkesin malumu. Dünya Sağlık Örgütü de sezeryanla doğum oranlarının, tüm doğumlarda %15 oranında olması gerektiğini belirtmekte. Bizde bu anlamda normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan hekimlerimizi birer başarı belgesi ile ödüllendirmek istedik' şeklinde konuştu.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın Makamında gerçekleştirilen belge takdiminde Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Gökhan Demiral ve İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe'de hazır bulundu.
Vali Bektaş, Normal Doğum Yaptıran Hekimleri Onurlandırdı
Normal yolla doğum yaptırma oranları yüksek olan hekimlere, Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından Başarı Belgesi verildi.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Evlat Dehşeti: Anne ve Oğlu Evde Ölü Bulundu
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Rize’ye 5 Sürekli İşçi Alımı
Sosyal Medya Fenomeni 14 Yaşındaki Kızı Tarafından Öldürüldü
ÇAYKUR’da 150 Mevsimlik İşçiye Kadro Düzenlemesine İlişkin Açıklama
Alkan’dan İşçi Alımı Açıklaması: Mevsimlik ve 10 Ay 29 Günlük İstihdam
Dağda Acı Son: İntihar Mesajı Atan Adam Ölü Bulundu
Balık Tuttuğu Derede Kalp Krizi Geçirip Öldü
Taciz İddiası Aile Faciasına Yol Açtı: 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Babasını Bıçaklayıp Öldürdü
Trabzon'da Kayıp Oral Şengün'ün Cesedi 85 Kilometre Uzakta Rize'de Bulundu
2 Aylık Bebeğini Boğazını Keserek Öldürdü! Kaçan Anne Kısa Sürede Yakalandı




