2019/2020 sezonuna Çaykur Rizespor, İsmail Kartal yönetiminde başladı. 29 Şubat'ta deplasmanda Trabzonspor'a 5-2 kaybeden Çaykur Rizespor'da karşılaşmanın ardından Kartal istifa etti.

Yeşil-mavililer İsmail Kartal yönetiminde Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda çıktığı 28 maçta 9 galibiyet 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı.

Kartal'ın Yerine Karaman Getirildi

İsmail Kartal'ın istifasının ardından Çaykur Rizespor'da teknik direktörlük görevine Ünal Karaman getirildi.

Atmacalar, Karaman yönetiminde de istikrarlı bir tablo çizemedi ve küme düşme hattına geriledi. 32'nci haftada Kasımpaşa karşısında alınan 2-0'lık yenilginin ardından Karaman ile yollar ayrıldı.

Karaman, Çaykur Rizespor'un başında çıktığı 9 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Son 2 Maçta Karaca Görev Aldı

Karaman'ın istifasının ardından Çaykur Rizespor sezonun son 2 maçına Mehmet Ali Karaca yönetiminde çıktı.

Karaca yönetiminde Yeni Malatyaspor'u deviren yeşil-mavililer, sezonu ise Fenerbahçe mağlubiyeti ile kapattı.

Yeni Sezonda Takım Tomas'a Emanet

Çaykur Rizespor 2020/2021 sezonuna Hırvat teknik direktör Stjepan Tomas ile başladı.

Tomas yönetimide ligde 14, kupada da 2 maç olmak üzere toplam 16 maça çıkan Atmacalar, 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Futbola Koronavirüs Engeli

2020 yılında Kovid-19 pandemisinden tüm spor dalları gibi futbolda nasibini aldı. Salgın nedeniyle Süper Lig yaklaşık 3 ay ertelendi.

Aradan önceki son maçını 17 Mart'ta Göztepe'ya karşı oynayan Çaykur Rizespor, 89 gün sonra Galatasaray maçı ile lige geri döndü.

Çaykur Rizespor, Pendikspor’a Takıldı 2-1 Çaykur Rizespor, Pendikspor’a Takıldı 2-1

Son haftalarda küme düşme korkusu yaşayan Karadeniz temsilcisi, direkt rakipleri olan Kayserispor ve Yeni Malatyaspor karşısında aldığı kritik galibiyetlerle lige tutundu. Çaykur Rizespor sezonu 35 puanla 15'inci sırada bitirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu sezon sonunda aldığı kararla küme düşmeyi kaldırdı. Böylece ligi son 3 sırada bitiren MKE Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor kümede kaldı. Bir alt ligden Süper Lig'e çıkan Hatayspor, BB Erzurumspor ve Fatih Karagümrük ile birlikte yeni sezon 21 takımla oynanmaya başlandı.

2020'yi 12'nci Basamakta Bitirdi

2020/2021 sezonunda Çaykur Rizespor, 2020 yılı içerisinde Süper Lig'de oynadığı 14 maçta 19 puan toplayarak, seneyi 12'nci basamakta tamamladı.

Atmacalar, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise son 16 turuna kalmayı başardı. Çaykur Rizespor bu turda Beşiktaş'ın rakibi olacak.

2020'nin Karnesi

Çaykur Rizespor 2020 yılında Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 35 maça çıktı.

Yeşil-mavililer bu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 9 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı.

Rakip filelere 52 gol gönderen Atmacalar, kalesinde ise 55 gole engel olamadı.

Abarhoun'dan Acı Haber

Çaykur Rizespor Kulübü yılın son aylarında gelen acı haberle büyük bir üzüntü yaşadı.

Son olarak yeşil-mavililerin formasını giyen Faslı futbolcu Mohammed Abarhoun, mide kanseri tedavisi gördüğü hastanede 31 yaşında hayata gözlerini yumdu.

2018/2019 sezonunun devre arasında Çaykur Rizespor'a transfer olan Abarhoun, yeşil-mavili forma altında 37 maça çıkmıştı.

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi