Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, başlayan çay sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Daha kaliteli ürün üretme gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, 'Geçen yıl özel sektöre kredi çıkarmıştık. Hala onu sisteme alamadık. Eğer ikinci sürgüne girmeden kredi çalışmasını gündeme getiremezsek, ikinci sürgün bu kadar rahat edemeyiz. Vatandaşımız özel sektörü değil, ÇAYKUR'u tercih etmeli. Bütün yetkililerle görüşüyoruz. Yaş çay destek kredisini çıkaramazsak zor bir dönem bizi bekliyor. İnşallah yürürlüğe sokacağız' dedi.

Bu sene vatandaşın daha büyük oranda tarlaya kendisinin girdiğini, temizliğini yaptığını ifade eden Erdoğan, 'Bu sene yaşanan iklimden dolayı tarla tam suyunu aldı, aynı zamanda yakmayan güneşli havalar da çayı olumlu yönde etkiledi. Bu sene yağmurlu havada çay toplanmadı gibi bir durum oldu. Bu kaliteyi arttırır. Şu ana kadar güzel bir sezon yaşıyoruz, İnşallah yaşamaya da devam edeceğiz' diye konuştu.

BU DÖNEM ÖZEL SEKTÖR DAHA ÇOK TERCİH EDİLDİ
Bu sezon şimdiye kadar ÇAYKUR'da 125 bin ton, özelde 160 bin ton çay alımı yapıldığını belirten Erdoğan, 'Özel sektörde taban fiyatın üzerinde fiyat veriliyor olması, vatandaşın özeli tercih etmesine sebep oldu. Bu yıl hava şartlarının nemli seyretmesi sebebiyle geçen sürgünden daha yüksek rekolteye ulaşabiliriz. Bunları değerlendirdiğimizde Türkiye'nin ihtiyacı olan çay üretilir diye düşünüyorum' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi