Para ve emtia piyasalarında gözler ABD'den gelen ekonomik gelişmelerde olmaya devam ediyor. Geçen hafta ABD'de enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesiyle birlikte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışına son verdiği beklentileri kuvvetlendi.
Bu gelişme sonrası dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde düşüş dikkat çekti. Dün dolar endeksi 103.178'e kadar gerileyerek 2.5 ayın en düşük seviyesini test etti.
FED TUTANAKLARINDA DİKKAT ÇEKEN MESAJ
Öte yandan Fed'in son toplantısına ait tutanaklar banka yetkililerinin para politikasının seyrinde ihtiyatlı bir yaklaşım benimsenmesi konusunda hemfikir olduğunu, gelen verilerin enflasyonun düşürülmesindeki ilerlemenin yetersiz olduğunu göstermesi durumunda para politikasının daha da sıkılaştırılabileceğini ortaya koydu.
Diğer taraftan Orta Doğu'dan gelen olumlu haber akışı varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Dün, İsrail ve Hamas tarafından yapılan açıklamalarda tarafların 4 günlük ateşkes konusunda anlaştığı duyurulmuştu.
ONS ALTINDA SERT HAREKET
Geçtiğimiz güne 1977 dolardan başlayan ons altın akşama doğru ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte hareketlendi. 2 bin dolar olan psikolojik eşiğin üzerine çıkan ons altın 2007 doları gördü. Ons altın günü 1998 dolardan kapattı.
GRAM ALTINDA TARİHİ REKOR
Öte yandan yurt içinde gram altın fiyatı ons altındaki yukarı yönlü seyir ve dolar/TL'deki sınırlı yükselişin etkisiyle birlikte yeni rekor kırdı. Dün 1828 liradan açılan gram altın 1858 liraya yükselerek tüm zamanların zirvesini test etti. Gram altın günü 1848 liradan kapattı.
YENİDEN REKOR SEVİYE GÖRÜLDÜ
Haftanın üçüncü işlem gününe 1999 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif yükselerek 2000 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1995 dolar, en yüksek ise 2006 dolar seviyeleri görüldü.
Bugün 1849 liradan açılan gram altın şu dakikalarda hafif yükselerek 1854 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1844 lira, en yüksek ise 1858 lira seviyeleri test edildi.
Editör: Haber Merkezi