Rize’de Uyuşturucu Operasyonunda 5 Kişi Gözaltına Alındı Rize’de Uyuşturucu Operasyonunda 5 Kişi Gözaltına Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve kapalı olan köy okullarının faaliyete geçerek köyün ihtiyaçlarına yönelik planlamalar yapılmasını öngören 'Köy Yaşam Merkezleri Projesi' kapsamında Kalkandere'de Zihni Derin Köy Yaşam Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına; Rize Valisi Kemal Çeber, Kalkandere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çeber: Burası 16. Köy Yaşam Merkezimiz
Vali Çeber, Milli Eğitim Bakanlığının yeni vizyon projelerinden olan köy yaşam merkezlerini çok önemsediklerini belirterek, 'Burası açılışını yaptığımız 16. köy yaşam merkezimiz. Bu sayıyı 40'a çıkarmak istiyoruz. Köy yaşam merkezlerimizle hem köy okullarımızı köy yaşamına dahil oluyor hem de köylerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerini yapacağı mekanlar hazırlıyoruz. Bakanlıktan gelen ödenek ve yerel imkanlarla okullarımızı kullanılabilir hala getirerek onarıyoruz ve o köyde ne talep ediliyorsa o alanda okullarımızı yeniliyoruz. Aynı hızla bu projeler devam edecektir. Çünkü burada aldığımız izlenimlere göre vatandaşlarımız buralara çok ilgi gösteriyor. Açtığımız bu köy yaşam merkezimizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle köy yaşam merkezini gezen protokol üyeleri, kursiyerlerden ürettikleri ürünler hakkında bilgiler alarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi