Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tunç Akkoç, 'Çok uzun süre sıcağa, ısıya, güneşe maruz kalmış damacanaları kullanmamak gerekir. İstemediğimiz kimyasal maddeler, bakteriler, mikroorganizmalar oradan immün sistemimize giriş yapabilirler. Bu bağışıklık sistemimizi düşürür ve birçok hastalığa karşı açık duruma gelebiliriz' dedi.

Otomobillerde bırakılan su şişeleriyle ilgili de uyaran Prof. Dr. Tunç Akkoç, 'Otomobilde unuttuğunuz pet şişeler hemen erimeye başlar ve içindeki kimyasal madde hemen suya geçer' diye konuştu.


'GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ KALAN PLASTİKLER ÇÖZÜNEREK SUYA KARIŞABİLİR'
Rekor seviyeye ulaşan sıcak ile birlikte su kullanımı arttı. Uzmanlar ise trafikte satılan, araçlarda bırakılarak güneşe maruz kalan plastik su şişelerine dikkat çekiyor.

Bakan Tekin, ‘İlkyardım Hayat Kurtarır’ Notuyla Hayat Kurtaran Öğretmeni Paylaştı Bakan Tekin, ‘İlkyardım Hayat Kurtarır’ Notuyla Hayat Kurtaran Öğretmeni Paylaştı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tunç Akkoç, 'Şu dönemde en vazgeçilmez, içme suyu kaynaklarından bir tanesi damacana sular ve bunu herkes evinde kullanıyor. Damacana sular sağlık açısından içerisinde ki plastik ve onun bulundukları ortam, üretilme koşulları, stoklanma koşulları ve evde ki kullanım koşullarıyla birlikte bazı riskler oluşturabilir. Özellikle plastik yapıda oldukları için içinde bulundukları ortam, güneş ışığına maruz kalmaları bu plastiklerin çözünerek suya karışmasına sebep olabiliyor. Uzun süre bu su damacanaları dışarıda kalırlarsa, sıcakla beraber o mikro plastikler çözünerek tekrar suya karışabiliyor. Tabi bunun içerisinde bazı kimyasal maddeler de var. Bunu anlamanın çeşitli yolları var. İçerken anlamayabiliriz belki ama çok uzun süre güneşe maruz kalanların tadında, renginde, kokusunda değişiklikler meydana gelebiliyor. Tüketici bunu rahatlıkla anlayabilir' dedi.

Editör: Haber Merkezi