Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Kasım ayı ortalarında kivi hasadı için yapılacak şeker ölçümü ile hasat tarihi belirleyeceklerini belirterek bu tarihten önce erken hasat yapılmamasını istedi. Rize'de kivinin 6.5 şeker oranına ulaşması ile hasat olgunluğuna eriştiğini hatırlatan Paliç, 'Kasım ayında tüm bölgelerdeki kiviler için şeker ölçümü yapacağız. Bu ölçümlerde 6.5 şeker oranı tespit edilirse hasat için duyuru yapacağız. Üreticilerimiz kendileri de odamıza başvurarak şeker ölçümü yaptırabilirler. Hasat takviminin ardından alıcılarla temasa geçeceğiz ve en iyi fiyata üreticilerin kivilerini satmasına olanak sağlayacağız.' dedi.
HASAT TARİHİNİ BEKLEYİN
Erken hasat yapan üreticilerin kivilerini satmakta zorlanabileceğini hatırlatan Paliç, 'Şeker ölçümü yapıp duyuracağımız hasat tarihinden önce kivilerini toplayan vatandaşlar sıkıntı yaşayabilir. Şeker oranı düşük çıkan kiviler düşük fiyata satılmak zorunda kalabilir. Üreticilerin mağduriyet yaşamaması için bizim duyuracağımız hasat tarihini beklemelerini istiyoruz.' uyarısında bulundu.
Paliç, geçen yıl 10 bin seviyesinde yapılan kivi hasadında bu yıl iklim koşulları nedeniyle rekoltenin düşük kalacağını öngördüklerini sözlerine ekledi.
Kivi Hasat Zamanına Dikkat!
Rizede, Ziraat Odası Başkanlığı yaklaşan kivi hasadı öncesi üreticileri erken hasat yapmamaları yönünde uyardı.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Rize’ye İHA Düştü: Ekipler Olay Yerinde
Yarın (5 Eylül Cumartesi) Rize'de 2 İlçe 19 Yerleşkede Elektrik Kesintisi
Rize’de Kayıp Olarak Aranan Sümeyye Sandıkçı Şen Bulundu
Rize İçin Kritik Uyarı: “Felaketi Bugünden Önlemek Gerekli”
Oyuncu Serhat Kılıç Evinde Ölü Bulundu
Rize’de Otomobil Yuvarlandı: 2 Ölü
Yarın Rize'de 4 İlçe 35 Yerleşkede Elektrik Kesintisi
Yavru Vatan’da Facia: 279 Kişinin Bulunduğu Gemi Battı
Rize'ye Düşen İHA Bulundu
Rize'de Balık Sezonu Açıldı: Fiyatlar Belli Oldu




