Ardeşen TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, turizm sektörünün sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeyi hızlandırması, hizmet sektörünün yan kollarında ve ülke genelinde istihdamı artırması, yabancı döviz girdisi sağlamasıyla ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli bir unsur olmasının yanında farklı dilleri, inançları ve kültürleri birleştiren ve bu sayede toplumlar arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin artarak zenginleşmesini sağlayan en önemli araçlardan birisi olduğunu dile getirdi.

Kuyumcu, 'Günümüzde turizm olgusu sadece ekonomik bir aktivite olmaktan çıkıp kültürel ve çevresel boyutları olan, toplumu ve sosyal yapıyı etkileyen, insanlar arasında barış ve dostluk duygularını geliştirerek dünya barışına katkı sağlayan bir sektör haline gelmiştir.' dedi.

Dünya genelinde olduğu gibi bölgerinde de turizm sektörünün ekonomik hacim ve turist sayısı açısından performansı istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam ettiğinin altını çizen Kuyumcu, 'Turizm, özellikle dünya ihracat kategorisinde önde gelen sektörlerden biri olma özelliğine sahiptir. Turizm, toplumların yaşam kalitesini yükseltmeye katkı sağlamakta ve giderek bir yaşam biçimi haline gelmektedir. Diğer yandan, küreselleşme, toplumsal yaşam dinamiklerinde birçok değişimi beraberinde getirmektedir. Toplumsal bir faaliyet olarak turizm sektörü de bir değişim süreci geçirmektedir. Değişen gereksinim ve ihtiyaçlara paralel olarak turizm sektöründe yeni turizm çeşitleri ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda, ülkemiz ve bölgemiz turizm sektörü çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.' diye konuştu.

Kuyumcu, alternatif turizm olarak adlandırılan doğa temelli turizmin, günümüzde sektör içerisinde en hızlı gelişen bölümlerden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Bölgemiz farklı coğrafi ve kültürel yapısı, zengin ve eşsiz doğal güzellikleri ile kendine has ve özel bir bölgedir. Doğanın temelde olduğu turizm çeşitlerinde çok yüksek bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin farkındalığının arttırılması, yani turizm eğiliminin arttırılması bölge ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Coğrafi özellikleri nedeniyle ekonomisi tarıma dayalı bir yerleşim yeri olan bölgemizde hiç kuşkusuz ekonomik anlamda katma değer sağlayacak bir diğer sektör turizm olacaktır. Bu nedenle Ardeşen TSO olarak, bölgemizin tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile yerel halkımız bu durumun bilincinde olmalı ve turizme ayrı bir önem vermelidir.'

Kuyumcu son olarak, Ardeşen'de Fırtına Vadisi, Tunca Dere Ağzı Sosyal Tesisleri, Tunca Vadisi Tabiat Parkı, Dere Mezra gibi turizm tesisleri ve rafting, kano, formulaz, off-road, dağcılık, trekking, olta balıkçılığı, zipline ile çeşitli festivalleri kapsayan sosyal faaliyetlerin yapıldığını hatırlatarak, yerli ve yabancı turistleri bölgelerine davet etti.

Editör: Haber Merkezi