Rize Valisi Erdoğan Bektaş beraberinde Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve İkizdere Kaymakamı H.İbrahim Kazar ile ışığın gözükmesine son 250 metre kalan Ovit Tünelinde incelemede bulundu.
Rize-Erzurum karayolunu 12 ay ulaşıma açık tutmak amacıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında temeli atılan 14700 metre uzunluğu ile dünyadaki 2.çift tüplü tünel olan Ovit Tünelinde delme çalışmalarında son 250 metreye gelindi.Ovit Tünelinde incelemede bulunan Vali Erdoğan Bektaş Karayolları Bölge Müdüerü Selahattin Bayramçavuş ve İkizdere Kaymakamı ile Tünel şantiyesine çalışanlardan bilgi alarak tünel içi çalışmayı bizzat tünel içine girerek gördüler.
Tünel delme çalışmasında son 250 metre kaldığını söyleyen yetkililer Ekim ayında büyük ihtimalle ışık görülecek dediler.Tünelde ışık görme zamanında hazırlanacak törene Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan'ın katılacağının haberi alındığı ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.Tünel delme çalışmasında her iki yönde 125 metre kalmış.
Aşırı kar ve çığ dolayısıyla yılda 5-6 ay arası kapalı kalan Rize-erzurum-Mardin karayolunda 365 gün ulaşım sağlamak amacıyla Sivrikaya köyünden açılmaya abşlanılan tünel 14700 metre sonra Rize İl sınırının son yaylası olan Soğanlı yaylasından çıkmış olacak.
Ovit Tünelinde Sona Yaklaşıldı!
Rizede Asrın Projesinde Son 250 Metre kaldı.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Rize'nin En Kalabalık Köyleri Belli Oldu
Rize’de Kayıp Aileye Ulaşıldı: Geceyi Kimsenin Olmadığı Dağ Otelinde Geçirmişler
Evinde Ölü Bulunan Şahıs Eski Eşi ve Çocuklarına Not Bırakmış
Rize'de Okullar Tatil Mi?
Rize’de TYP Kapsamında 250 Personel Alımı İçin Başvurularda Son Gün
Stajyer Öğrenci 25 Metreden Düşerek Hayatını Kaybetti
Rize’de Engelli Aracı Davasında Emsal Karar: Torunun Kullanımı Hukuka Uygun Bulundu
Kahramanmaraş’ta Okulda Silahlı Dehşet! Vali: Maalesef Can Kaybımız Var
Kardeşini Ahıra Kilitleyip Yaktığı İddiası!
Kayıp Olarak Aranan 16 Yaşındaki Feyza, Ölü Olarak Bulundu





