Öncelikle, bu siyası içerikli yazıma iftar vermenin önemini vurgulayarak başlıyorum. İftar vermek malumunuz çok sevaptır. Peygamber efendimiz, 'Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları af olur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevap verilir' buyurunca, Ashabı kiramdan bazıları, bir oruçluyu iftar ettirecek kadar zengin olmadıklarını söylediler. Onlara cevaben 'Bir hurmayla iftar verene de, yalnız suyla oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevap verilir' buyurdu. O nedenle davet edilen iftara, davetlinin aldığı sevap kadar, davete katılanda sevap almaktadır. Tabii biz gazeteciler zaman ve imkanımız ölçüsünde hiç bir ayrım yapmadan davet edildiğimiz, gerek ramazan iftarlarına veya başka davetlere gözlemlerimiz objektif bir şekilde okuyucularımıza aktarmakla mükellefiz.
Ak Parti, bugün Türkiye'nin teşkilat olarak en büyük partisi konumunu korumaya devam ediyor. Kurucu lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize de kuruluşundan bugüne kadar, Türkiye genelinde gerçekleşen her seçimde en yüksek oy yüzdesine sahip teşkilat konumundadır.
Bugün, Ak Parti Rize İl Teşkilatın başında bulunan genç arkadaşımız, sevgili Muhammed Avcı kardeşimiz, Ak Parti Rize teşkilatlarının kuruluşundan bugüne kadar teşkilatının, İl, ilçe, belde, mahalle, köy vs. her kademesinde görev yapmış dava arkadaşları ve şu anda teşkilatlarında aktif hizmet veren tüm teşkilat mensuplarıyla, Yakamoz restoranda vermiş olduğu iftar programında bir araya geldiler.
Bu çok kapsamlı büyük iftar organizasyonuna, Ak Partinin kurucularından, eski bakan, iki dönem İstanbul Milletvekilliği ardından, 24 dönem Rize Milletvekili, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, beraberinde Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak 'da katılarak, teşkilatlarıyla birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadılar.
2016 yılının başlarında, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı'nın ailece yaşadığı ve bütün Rize kamuoyunu, teşkilatını ve hepimizi derinden üzen evlat acısının ardından, manevi gücünün derinliği ve Rize halkının acısına ortaklığı neticesinde kendisini toparlayarak, Ak Parti İktidarının ve Rize teşkilatının başı olarak, takip etmesi ve devam ettirmesi gereken çalışmalara hakım olarak, teşkilat mensuplarıyla birlikte, dur, durak demeden, Cumhurbaşkanımızın memleketine hizmetlerin vaktine yapılması ve kısa süre zarfında tamamlanması noktasında oldukça yüksel bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor. Allah muvaffak eylesin.
Ak Parti Rize İl Teşkilatının düzenlemiş olduğu iftardaki samimiyet, ilgi ve dayanışma karşısında bir hayli duygulanan ve çok mutlu olan, İl Başkamı Avcı, ' Bu güçlü katılım için bütün dava ve yol arkadaşlarıma, davetimize katılan tüm misafirlerimize canı, gönülden teşekkür ediyorum. Desteğini Rize teşkilatımızdan hiçbir zaman esirgemeyen, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hayati Yazıcı'ya ve milletvekillerimize şahsım ve tüm teşkilatım adına yürekten teşekkür ediyorum. 'dedi. Ak Partinin Rize'deki gücü herkesçe malumdur. Bu gücünün teşkilat mensuplarına vermiş olduğu iftardaki yoğun katılım ve dayanışma bir kez daha göstermiş oldu. Dava arkadaşlarını ve partili olmayan diğer davetli misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için il başkanlarıyla birlikte sürekli koşturan, herkesi bağrına basan, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcıları, İshak Alim, Osman Karavin, Murat Artan, Recep Taylan, Ali Avcılar, İlçe Başkanı Sadettin Türüt ve diğer, il, ilçe teşkilat mensuplarını tebrik ediyorum.
Bu iftar programına damgasını vuran en önemli açıklamada, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı'nın sözüydü. Yazıcı ,'Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin omurgasıdır. Onun omurgası denmesi diğerlerinin hiçbirinin işlevi yoktur anlamına gelmez. Omurgayla diğerleri bir bütündür. Bir canlılığı ortaya koyar. Böyle bakmak lazım.'dedi.