Maalesef ülkemizde başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi ve de bilhassa Ortadoğu ülkelerinde yıllardır güçlü devletler tarafından kurulup ve kullanılan, masum insanlarının kan akıtan büyük bir insanlık suçu olan terörün anayasamızdaki tanımını açıklıyorum.

Terör, cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.

Avrupa ülkelerinin bir kısmında ve daha çok ABD kıtasında okullara yönelik yapılan silahlı baskın olaylarını sonucunda eğitim kurumlarımızda terör noktasında eğitim ve bilgilendirmenin önemini içeren kısa özet bilgileri aktarmış olacağım. Güvenli okul, olası terör eylemlerine karşı önlemlerin titizlikle alındığı ve plan lamaların yapıldığı okuldur. Terör ve terör eylemlerine karşı alınacak önlemlere ilişkin genel kolluk kuvvetleri ile ortaklaşa çalışmalar yapılarak öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar ile aileler terör eylemleri konusunda eğitilmelidir.

Terör örgütlerinin faaliyet ve eleman kaynakları incelenerek öğrencilerin terör örgütlerinin hedefi olmalarını engelleyici ve koruyucu çalışmalar yapılmalıdır. Bu konu ile ilgili yöneticiler, aileler ve kolluk kuvvetleri arasında güçlü bir işbirliği kurularak toplum destekli projelere ağırlık verilmelidir.