Karadeniz bölgesine 15 yılda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme alanında yaklaşık 51,7 milyar liralık yatırım yapılmıştır. Bu süreçte Karadeniz'deki il ve devlet yolları ağı 11 bin 744 kilometreye ulaştırılmıştır. 14.5 ve 13 kilometre uzunluklarıyla Türkiye'nin en uzun iki tünelinin yapımı Trabzon- Gümüşhane arasında devam etmektedir.

Türkiye'nin deniz üstüne inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun havalimanı 2 milyon yolcu kapasitesiyle 2015 yılında hizmete açılmıştır. Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen düzenlemeler ve yenileme çalışmaları ile 2015 yılında iniş-kalkış yapan 17 bin 100 uçak ile 1 Milyon 800 bin 247 yolcu taşınmıştır. Bu rakamlar 2003 yılı rakamlarının ortalama 9 katına yakındır. Aynı şekilde Kastamonu Havalimanı da gerçekleştirilen yatırımlar ile 2013 rakamlarının hemen hemen 2 katı kapasitesine ulaşmış durumdadır.
Rize- Artvin Bölgesel Havalimanı ve Bayburt – Gümüşhane – Salyazı havalimanları hızla tamamlanma sürecindedir. Tüm bu projelerin tamamlanmasıyla Karadeniz Bölgesi hava taşımacılığında önemli bir merkez konumuna yükselecektir.

Yapımı süren Filyos Limanı Marmara limanları ve boğazların yükünü hafifletecek önemli bir projedir. Aynı zamanda Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demiryolu ağımız üzerinden güneye ve Orta Doğu'ya ulaşmasını sağlayacak aktif bir liman olacaktır. Kaynak: BBYEGM