Günün birinde bir doktora, gerginlik ve tedirginlikten şikayetçi olan bir hasta gelir. Yapması gereken çok işinin bulunduğunu, fakat kendisinin rahatsız, işlerin ise beklemeye tahammülü olmadığını söyler.
Doktor ona sorar;
'Bu işleri başka biri yapamaz mı? Yahut bir başkası size yardımcı olamaz mı?'
Hasta doktoruna, 'Onları yalnız ben yapabilirim. Bütün işler bana bakar.'
Doktor, 'Sana bir reçete vereceğim. Bu reçeteyi aynen tatbik edersen kurtulursun. 'diyerek, bir reçete yazıp verir. Adam reçeteyi eline alıp baktığında, hayretler içinde kalır.
Reçetede; Her gün en az 2 saat işi bırakıp yürüyüş yapacaksın ve haftanın yarım gününü bir mezarlıkta geçireceksin diye yazıyor.
Hasta doktora sorar;
'Yürüyüşü anladık ama, neden mezarlık?'
Doktor, 'Oraya gidip mezarlara bakmanı istiyorum. Orası kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur. Sen de onlar gibi mezarlığa gömülünce, kendinden başkasının yapmasına imkan olmadığını zannettiğin işlerin, başkaları tarafından da yapılmaya devam ettiğini göreceksin. 'der.
Not: Kendilerini vazgeçilmez gören; halbuki orada, problem çözmek yerine problem olduğunun farkına varamayan insanlar için de, bu doktorun reçetesi geçerli değil mi? Bu ibretlik öyküyü eski İhlas Holding Karadeniz Bölgesi Müdürü Muhterem Hikmet Köksal abimizden dinlemiştim.
KENDİNİ VAZGEÇİLMEZ ZANNETMEK
Bayram Ali KAVALCI
Yorumlar
Trend Haberler

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’den ÇAYKUR Kurası Açıklaması

Benzini Biten Aracı İteklerken Canından Oldu

Rize'deki Bütün Yaylalar

Gümüşhane'de Ayılar Bu Kez Mezarlığa Dadandı

Çaykur mevsimlik işçi alımı başlıyor! İŞKUR başvuru ekranı açıldı mı? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı, Rize'den 49 işçi alımı yapacak! İşte kadrolar ve kontejan...

ÇAYKUR İşçi Alımı SGK Değişikliği Neleri Kapsıyor?

Rize'de En Fazla Nüfusun Yaşadığı Köy Belli Oldu

Güneysu'daki Trafik Kazasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti

ÇAYKUR Mevsimlik İşçi Alımı İş Dünyasında Olumlu Karşılandı