Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü bu yıl çok farklı büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Bitlis'in Ahlat İlçesinde yapımı tamamlanan ve bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan ve Cumhurbaşkanlığına ait külliye yapısını gezdikten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki davetiler ve resmi zevat ve halkla birlikte Malazgirt Zaferinin yaşadığı ilçeye gidecek. Türk tarihe yön vermiş zaferler kazandırmış Malazgirt'te önemli açıklamalarda bulunacak.

Büyük Selçuklu Devleti'nde, Alparslan devrinin en önemli hadisesi, 26 Ağustos 1071'de yapılan Malazgirt Meydan Muharebesi'dir. Sultan Alparslan'ın Anadolu toprakları üzerindeki fetih hareketleri ve Bizans başkentini zorlamaları, İmparator Romanos Diogenes'i harekete geçirir. Alparslan 1071 yılı içinde Mısır Fitimi Devleti'ne karşı çıktığı seferden sonra ordusuyla Anadolu'ya dönerek, Malazgirt'e iner. Günlerden Cumadır. Akşama kadar süren savaşta, koskoca Malazgirt Ovası 100 binden fazla Bizanslıya mezar olur. Bizans imparatoru da esir edilir. Bu zafer, Türklerin Anadolu'ya yerleşmelerini ve hakimiyetlerini sağlar.

BÜYÜK TAARRUZ: İstiklal Savaşı'nda, Yunan ordusuna karşı, 26 Ağustos 1922 günü Büyük Taarruz başlatıldı. Kesin zaferle sonuçlanan bu taarruzun sonunda, Türk Ordusu, Afyonkarahisar'dan İzmir'e kadar olan bölgeyi 15 gün içinde kurtardı. Yunan ordusunun yarısı imha edildi.

NOT: Torku Holdingde görevli Büyük oğlum Ali Can ve Konya'lı mesai arkadaşı gelinim Şemsi evlatlarımızın Konya ve Rize'de oldukça nezih bir iklimde gerçekleşen düğünleri vesilesiyle iki haftadır ara verdiğim köşe yazısı ve haberlerime tekrar başlamış bulunmaktayım. Düğünümüze teşrif eden davetli misafirlerimize, çiçek, telgraf, mesaj ve telefonla tebriklerini ileten tüm akraba, arkadaş, mesai arkadaşlarımız, şehrimizin yöneticileri velhasıl herkese, Karaman ve Kavalcı aileleri olarak, şükranlarımızla teşekkürlerimizi iletiyorum. b.a.k.