Türkiye'nin tanınmış önemli göz hastalıkları uzmanı, Rizeli hemşerimiz sn. Prof. Dr. Şaban Şimşek yıllar sonra doğduğu topraklara dönerek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini üstlenmiş oldu.

Rize'nin yetiştirmiş olduğu bu önemli çok yönlü ve donanımlı, tıp, bilim ve ilim adamı, yazar Prof. Dr. Şaban Şimşek hocamızın, öncelikle ilimizdeki RTE Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimiz, genelde ülkemiz, yerelde bölgemiz ve Rize'miz için hayırlı ve uğurlu olsun.

RTE Üniversitesi Tıp Fakültesinin bir ay önce göreve başlayan yeni Dekanı, Sn. Prof. Dr. Şaban Şimşek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından iyi tanınan ülkemizin yetiştirdiği başarılı bir bir tıp adamı ve çok yönlü bir akademisyenimizdir.

İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan, Prof. Dr. Şimşek ülkemizin yetiştirdiği önemli bir göz hastalıkları uzmanıdır. Entelektüel kişiliği ile de başta batıdaki tıp camiası tarafından çok iyi tanınan ve yıllardır yapmış olduğu, ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarıyla tanın, Prof. Dr. Şimşek'in, yıllar sonra batıdaki çok geniş çevresini ve hastalarını bırakarak memleketi Rize'de RTE Üniversitesi Tıp Fakültesinin Dekanlığını üstlenmesi büyük bir fedakarlıktır. Tabi ki, bu yeni görevinde Sn. Cumhurbaşkanımızın hatırı ağırlık oluşturmaktadır.

Sn. Cumhurbaşkanımız, kendi ismini taşıyan Üniversitemize ve bilhassa da, RTE Üniversitesi Tıp Fakültesine çok önem vermektedir. Bu Fakültemizin sadece ülke geneli ve bölgemizle sınırlı değil, bilhassa komşu ülkeler, Gürcistan, Azerbaycan, Rusya ve daha birçok doğu bloku ülkelerle birlikte akademik çalışmalar yürütmek, tıp dünyasında yeni teşhis ve tedavilere imza atmanın önemine her zaman dikkat çekmektedir.

Geçmişte, YÖK Kanunun yenilenmesinde önemli görevler üstlenen Prof. Dr. Şimşek, aynı zamanda iyi bir kitap yazarı. Yıllarca çeşitli ulusal gazete ve süreli akademik yayınlarda makaleleri yayımlan bir yazardır. Başta tıp dünyasına yönelik onlarca kitabı ve okuyucusu bulunan, tanınmış göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Şaban Şimşek'in, RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına getirilmesi, Rizeli hemşerileri ve Rize'deki tıp camiası tarafından sevinç ve takdirle karşılandı. Bundan sonra biz hemşerilerine düşen, yıllar sonar şehrindeki tıp fakültesine önemli katkılar kazandırmak için, yıllardır kurulu bulunan düzeni ve çevresi terk ederek, Rize'ye dönen bu önemli tıp adamı ve akademisyene sahip çıkarak, destek olmaktır.