Kısa adı RİPORT olan, Rize Liman İşletmesi Yatırım A.Ş. ortaklarından ve Rize'mizin tanınmış Çillioğlu ailesinin genç iş adımlarından olan, Asım Çillioğlu bey bendenizi telefonla arayarak, 2017 yılında yapılacak olan RTSO Başkanlığı adaylığı için düzenleyeceği kahvaltı basın toplatışına davet etti. Yüce inancımızda davete icabet sünnettir.
Rize'de görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olan, Sayın Asım Çillioğlu'nun, kahvaltılı basın toplantısına yoğun ilgi gösterdiler. Bendeniz, Rize basınıyla iyi diyalogları olan, tanınmış iş adamı Sayın Çillioğlu'nun kahvaltılı basın davetine tekrardan teşekkür ediyorumRTSO Başkan adayı Çillioğlu, birkaç yıldır gelecek seçimlerde RTSO başkanlığına aday olacağını dillendirip, hatta bir yılı aşkındır Rize caddelerini arşınlayarak, her kesimden esnaf, tüccar ve dostlarını ziyaret ederek, RTSO başkanı seçilirse ne gibi değişiklikleri hayata geçireceğini açıklamaya devam ediyor.

Başkan adayı Çillioğlu, erken başlamış olduğu RTSO Başkanlığı adaylık çalışma ziyaretlerinde, esnaf, tüccar ve her sektörden iş adamlarının fikirlerini alarak, bunları harmanlayarak, görüş alış verişi çalışmalarına durmaksızın devam ediyor.
Bu çalışmalarında yanında, bazen babası muhterem Ali Baba Çillioğlu'nu, bazen de kardeşi genç iş adamı Kral Faysal Çillioğlu ile birlikte aylardır, cadde, cadde, sokak, sokak gezerek, Rizeli esnaf ve tüccarları ziyaret ederek, karşılıklı fikir alış verişinde bulunduğuna bendenizde tevafukken bir kaç kez şahit oldum.
RTSO Başkan Adayı Çillioğlu; İşletesini yürüttüğü Rize limanından, İyidere de yapılacak olan Lojistik merkez, Ovit tüneli, Rize-Artvin havalimanı, Konut ihtiyacı, tren yolu, turizm, Rize OSB vs. gibi yapımı tamamlanıp hizmete acılan ve yapımı devam eden onlarca dev yatırımın Rize ekonomisine ve Rize istihdamına daha büyük ekonomik gelirler ve iş imkanları getirmesi noktasındaki fikirlerini Rize'de görev yapan basın mensuplarına sırayla anlattı.

Çillioğlu, Rize ekonomisinin gelişmesi ve Rize'de ekonomik refahın artması noktasında bundan sonra ve yapılması gereken çalışmaları dile getirdi. Bu noktada bir İktisatçı olarak uzun zamandır çalışmalar yaptığını dile getirdi. Rize Ticaret ve Sanayi Odasının esas görevinin ticaret yapan herkesi dinleyen, tüccarın ve esnafın sorunlarını çözen, üreten ve yeni projeler geliştiren, hükümet, siyaset, tüzel, özel, Rize'deki tüm kurum ve