Samsun sarp yapılacak mı? Ulaştırma bakanı Sayın Uraloğlu Doğu Karadeniz’de yaşayan insanları sevince boğacak bir açıklama yapmak yerine Samsun Sarp Demiryolu için “ileri bir tarihte” gibi muğlak bir ifade kullandı.
Sayın bakan özetle;
14 Haziran'da temeli atılan ve TCDD Genel Müdürlüğünce yürütülen projede çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz devam ettiğini belirterek, "Sahada 2 bin 500'e yakın personelimiz ve yaklaşık 1000 iş makinemiz görev yapıyor. 32 yarma imalatında, 3 köprü, 5 tünel ve zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Delice-Çorum etabı kapsamındaki kazı çalışmalarında yüzde 30 ilerleme sağladık." ifadesini kullandı.
Projenin tamamlanmasıyla bölgenin ulaşım altyapısının güçleneceğini ve lojistik kapasitesinin artacağını bildiren Uraloğlu, Ankara-Çorum ulaşım süresinin 3 saatten 1 saat 15 dakikaya, Ankara-Samsun ulaşım süresinin de 6 saatten 2 saat 20 dakikaya düşeceğini vurguladı.
Hızlı tren hattının yalnızca İç Anadolu ile Karadeniz'i bağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda uluslararası lojistik entegrasyona hizmet edeceğini bildiren Uraloğlu, şunları kaydetti: "Bu projeyle Samsun Limanı'nı Orta Koridor'a bağlıyoruz, Karadeniz'in de uluslararası ticaret ağlarına entegrasyonu güçlenecek. İleride hayata geçirilecek Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Artvin-Sarp demir yolu hattı ile birleştiğinde Türkiye'nin kuzey-güney ve doğu-batı koridorlarını birbirine bağlayan stratejik bir lojistik hat ortaya çıkacak. Hem ekonomik canlılık hem de bölgesel kalkınma sağlayacak projede çalışmalar planlanan takvime uygun şekilde devam ediyor.” dedi
Samsun Sarp demir yolu için kullandığı ifade “İleride hayata geçirilecek”!..
“İleride” dediğiniz uzun bir zaman dilimini işaret ediyor. Bir metre demiryolu olmayan Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’liler ne kadar bir zamanda demiryoluna kavuşacak maalesef belli değil. Bin bir ümitle resmi ağızların yaptığı açıklamalara kulak kabartan Doğu Karadeniz halkı kime derdini anlatasın?
Siyasetse ve vatandaşın oyuna muhtaçsanız milyonların beklediği müjdeyi neden vermez siniz?
Cumhurbaşkanımız “Samsun Sarp yapılacak” diye yüzünüze, halkın önünde söylemedi mi?
O nedenle Samsun Sarp Demiryolu için “İleride” ifadesini kullanamazsınız sayın bakanım!
Bir bölgenin, Doğu Karadeniz’in bu hakkını öteleyemez siniz! Buna bu bölgede yaşayanların gönlü razı gelmez.
“İleride” değil, “şu zamanda bu projeye başlıyoruz” demelisiniz. Başkaca hiçbir sözün Doğu Karadenizli nezdinde hiçbir Kıymeti Harbiye’si yoktur. Ve lütfen bizi oyalamayın, duygularımızla oynamayın! Cumhurbaşkanımızın emrini yerine getirin.
Bakı Selam ve dua ile…
Demir Yolumu İstiyorum (4)
Metin TOPÇU
Yorumlar
Trend Haberler

Güneysulu Yavuz Hızır, 30 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yusuf Tekin Açıkladı: 12 Yıllık Zorunlu Eğitim Kısalıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize Ziyareti Tarihi Belli Oldu

Emekli ve Memurun Yeni Zam Verileri Netleşti

İsrail, Sumud Filosu’na Baskın Yaptı: 37 Türk Aktivist Alıkonuldu, İsimler Belli Oldu

Emekliye Büyük Sürpriz! O Bankalar 30 Bin TL Promosyon Veriyor

Rize’de Seyir Halindeki Kamyon Şaha Kalktı

Güllü'nün Düştükten Hemen Sonraki Görüntüler Ortaya Çıktı

Rize’de Yaşayan Eşi Sumud Filosu’nda Alıkonulan Eşi İçin Konuştu

Rize’nin Pazar İlçesinde Sağlık Çalışanlarına Saldırı!