Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadeniz fayının çok yavaş ve sinsi hareket ettiğini dile getirerek, bu fayın 6.6 büyüklüğünde depreme sebep olabileceğini kaydetti. 

“CİDDİ KAYIPLARA SEBEBİYET VEREBİLİR”
Yapı stoklarının çoğunun yeni deprem yönetmeliğine uygun olmadığını belirten Bektaş, "Bölgemizde deprem sık olmuyor diye evlerinizde rahat uyuyor olabilirsiniz . Ama Karadeniz fayı, çok yavaş ve sinsi hareket ediyor. Bölgemizde yaşanabilecek orta büyüklükteki bir deprem bile bölgedeki heyelanlı sahaları aktif hale getirebilir ve ciddi kayıplara sebebiyet verebilir. Çıkarılan yeni deprem haritasına uygun bir şekilde yapılanmaya gidilmeli” dedi.

Ekran Resmi 2024 04 25 10.16.22

RİZE’DE RİSKLİ ALANLAR
Yaptığı açıklamada Rize’deki risklerden de bahseden Bektaş, “Rize merkezde yer alan sahil dolgu sahasının bir bölümünde sadece güçlendirme çalışması ile ayakta kalabilecek birkaç bina dışındaki tüm binalar afet riski kapsamına giriyor. Bu bölgede Rize Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliği ile kentsel dönüşüm başlatılmış” dedi.

RİSKLİ YAPILARIN BULUNDUĞU RİZE DOLGU SAHASI

Riskli Yapıların Blndğn Dlgs Shs

RİZE'DE DOLGU SAHASINDA BULUNAN BİR BİNANIN KOLANLARINDA MEYDANA GELEN DEFORMASYON

Ekşioğlu Ailesini Kahreden Haber Ekşioğlu Ailesini Kahreden Haber

Dolgu Shsn Blnn Bn Kln Deformsyn

Muhabir: SONER KİRAZ