RTEÜ Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman yaptı. Karaman konuşmasında öncelikle üniversitenin almaya hak kazandığı TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin önemine ve yapılan çalışmalara değindi.

Ardından YÖK'ün 2018-2022 uluslararasılaşma stratejisi ve bu bağlamda Üniversitemizin Uluslararasılaşma stratejisine değinen Karaman, uluslararasılaşmanın üniversitelerinin önceliklerinden ve hedeflerinden bir olduğunu söyleyerek bu noktada bölüm koordinatörlerinin ortak çabalarının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Rize'de Belediye Çalışanı Hayatını Kaybetti Rize'de Belediye Çalışanı Hayatını Kaybetti

RTEÜ'de öğrencilerinin dil becerilerinin arttırılmasının yanında, uluslararası öğrenci sayısı ile birlikte uluslararası işbirliklerinin çoğalması gerektiğinin altını çizen Karaman, 'Öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğin teşvik edilmesi gerekir. Bunun için de Erasmus anlaşması yapılan bölüm ve program sayısının artırılması noktasında siz değerli Erasmus temsilcilerine çok iş düşmektedir' dedi.

Karaman, yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapan öğretim üyeleri ile yurt dışı sempozyum ve kongrelere katılan öğretim üyelerinin kurdukları ikili ilişkilerden istifade edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Karaman konuşmasının ardından 'Evde Uluslararasılaşma ve RTEÜ Uluslararasılaşma Stratejisi' konulu sunumu gerçekleştiren Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Nurhayat Özdemir, evde uluslararasılaşmanın önemine değinerek üniversitelerin kurumsal uluslararası bir profil çizme ve uluslararası öğrenci çekme bakımından rekabet içinde oldukları ve evde uluslararasılaşmanın bunun için önemli bir araç haline geldiğini ifade etti. Bu noktada resmi ve resmi olmayan müfredatlarda uluslararasılaşmanın gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Özdemir ayrıca dil becerilerinin geliştirilmesi, gelen öğrencilerin arttırılması ve bu öğrencilere hizmet sunulmasının da önemli olduğuna işaret etti.

Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ozan Selçuk ise 'KA103 proje yönetimi' konulu sunumunda geçmiş proje dönemine ilişkin performans değerlendirme kapsamında giden/gelen öğrenci ve personel istatistikleri ile bütçe detayları koordinatörlerle paylaştı. Ayrıca gelecek döneme ilişkin yeni gelişmeler, çalışma takvimi ve planlamalara ilişkin bilgi verdi. 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ adıyla yürütülen programın 2021-2027 arasında Erasmus adıyla devam edeceği ve uygulamaya geçecek yeni süreçler konusunda bilgilendirme yaptı. Bu bağlamda Kağıtsız Erasmus Girişiminin detaylarını paylaşan Selçuk, Online Öğrenim Anlaşması, Online Kurumlararası Anlaşmalar, online transkript gibi yeni uygulamaları tanıttı.

'Bölüm Koordinatörlerinin Sorunları ve İyi Uygulama Örnekleri' konulu bir panel düzenlenip koordinatörlerin sorunları ve çözüm önerileri İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Özsevgeç ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Müh. Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Şaban Emre Kartal''ın da panelist oluğu bir ortamda ele alındı.

Son oturumda ise RTEÜ'nün ilk kez desteklenen KA107 projesi tanıtıldı ve bu projeye ilişkin detaylara yer verildi.

Editör: Haber Merkezi