Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı
Ekşioğlu Vakfı 29'uncu Olağan Genel Kurulu, İstanbul Hacı Hakkı Ekşi Tesisleri'nde yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığını İbrahim Ekşi, Başkan Vekilliğine Kadem Ekşi, Katip üyeliklere ise, Av. Hamza Ekşioğlu ve Zübeyde Ekşi Güloğlu'nun yaptığı Genel Kurul'da Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile, aile büyüklerinden ebediyete intikal edenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Galipcan Ekşioğlu'nun 2019 yılı bilançosunu ve gelir gider tablosunu okunduğu genel kurulda, faaliyet raporlarının ibra edilmesi, meclis organlarının seçilmesi ve diğer maddeler ele alındı. Genel Kurul'da 45 asil, 10 yedek meclis üyesi seçildi. Genel Kurul'da 11 kişilik Vakıf Yönetimi de oluşturuldu.
Genel Kurul'un ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında başkanlığa Süleyman Ekşi yeniden seçildi. Yönetim Kurulu'nda ise şu isimler yer aldı.
Başkan: Süleyman Ekşi, Başkanvekili: Kemal Ekşi: Başkan Yardımcısı: Cihan Ekşioğlu, Genel Sekreter Serkan Ekşioğlu, Muhasip Üye Eyüp Ensar Ekşi, Veznedar üye Barış Ekşi, Üyeler Onur Ekşi, Mücahit Hamza Ekşi, Mustafa Ekşi, Osman Ekşi ve İslam Ekşi
EKŞİ: AİLE ÜYELERİMZİN DESTEĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ
Ekşioğlu Vakfı Başkanlığı'na yeniden seçilen Süleyman Ekşi, ailenin büyük bir aile olduğuna vurgu yaparak amaçlarının birlik beraberlik içerisinde İkizdere, Rize ve ülkeleri için çalışmak olduğunu ifade etti. Ekşioğlu ailesi bireyleri ile birlikte vakıf faaliyetlerini yürütmeyi amaçladıklarını ifade eden Ekşi, 'Benim için önce ailem önce Rize gelir. Aynı düşünceyi diğer akrabalardan da beklemekteyim. Diğer aile bireylerimizin de buna önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Diğer vakıf ve derneklere ayrılan zamanın bir kısmını da kendi vakfımıza ayırmamız önemli. Gençlerimizi ve eşlerimizi vakfımıza adapte etmemiz gerekiyor. Vakfımızın bütün aktivitelerine aile bireylerimiz katılmalı. Bu birlik ve beraberliğimiz için çok önemli' dedi.
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, önemli görevi yeniden devralmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte birlik, sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi, kültürel değerlerin yaşatılması adına çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. Çekmeköy'de 55 dönüm arsa üzerinde yapımında sona gelinen Ekşioğlu Vakfı yeni tesislerini anlatan Başkan Süleyman Ekşi, 'Büyük bir aileyiz. Bu büyük aileyi göstermek düğün, cenaze ve diğer organizasyonların yapılabileceği bir alanımız olması gerekiyordu. Bunun için 55 dönüm arsa temin ettik. Burada yapılacak Ekşioğlu Vakfı yeni tesislerine Hakkı Ekşi Tesisleri adını verdik. Ekşioğlu Vakfı tarafından şehrin merkezinde ama gürültüden ve stresten uzak aileleriyle birlikte, yeşille iç içe, rahat, güvenli, huzurlu gün geçirebilmeleri için piknik,spor tesisleri ,kafeterya, kır bahçeleri, restoranları mescidi, ana okulu, taziye evi,nişan, düğün, doğum günü açık alanları parkları olan büyük bir tesis yaptırıyoruz. Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi tesisleri kısa süre sonra hizmete girecek' dedi.
Süleyman Ekşi, 'Vakfımız aile birlik beraberliği eğitim, öğretim ve yardımlar hariç kültürel sosyal etkinliklere de gerekli önemi vermektedir. Çekmeköy Taşlıtepedeki Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerinde herkesi renkli bir yaşam beklemektedir. Tesisler tüm halkımıza açıktır. Destek veren akrabalarımıza teşekkür ediyor. Tüm akrabalarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bahar şenliği yapmayı planlamaktayız. Ovit'te kar festivali yine planlarımız arasında yer almaktadır. 8 Mart Kadınlar Günü'nde ve Anneler Günü'nde etkinliklerimiz olacak. Ramazan ayında Rize ve İkizdere'de toplu yemekler ve erzak dağıtımlarımız olacak. İhtiyaç sahibi öğrencilere burslar verilecek' dedi.
Editör: Haber Merkezi