Bir haftadır bir kısım ulusal ve yerel basında, Çaykur YK Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü, Çevre Eski Bakanı Sn. İmdat Sütlüoğlu'nun kendisine, ülke ve bölgemizin göz bebeği olan, ÇAYKUR'a yönelik gerçekle, uzaktan, yakından hiç birilgisi olmayan iddia edilen söylem tamamen hayal mahsulühaberleştirmiştir.
Daha öncede yazdım, Çaykur Genel Müdürü Sn. Sütlüoğlu, Profesyonel olarakyüzlerce lisanslı sporcunun, başta takım halinde ve bireysel olarak spor yaptığı, Çaykurspor Kulübü Grekoromen Güreş takımları, Çaykurspor Rafting takımları, Çaykurspor Kulübü lisansı altında spor yapan ve yarışmalara katılan onlarca, Kano ve Judo sporcusuna sahiptir. Ve yine Çaykurspor Kulübü altyapıda Rize'nin en eski ve en güçlü Amatör Futbol takımlarına sahiptir. Ayrıca, öğrencilerin yaz tatillerinde spor okulu adı altında yüzlerce çocuğa spor eğitimleri vermektedir.
İşte, Ülkemizin, bölgemizin ve Rize'mizin bu önemli spor kulübü,ÇaykursporKulübü'nün Yönetim KurulBaşkanı sn. İmdat Sütlüoğlu'dur.
Sn. Sütlüoğlu'nun, YK Başkanlığı yürüttüğüÇaykursporKulübü yakın bir tarihte Rize Yenişehir spor salonunda gerçekleşen, Türkiye güreş şampiyonasında 52 takım arasında Türkiye şampiyonası 3.lüğü ve kilosunda çok sayıda Türkiye şampiyonu sporcusu çıkarma başarısını elde etmiştir. Yine son 3 yıldır gelişmekte olan spor branşlarına bağlı Rafting Türkiye şampiyonası yarışmalarında takımların yurt içinde Avrupa'da ve Balkanlarda birincilik şampiyonluklarını Ülkemize, Rize'mize veÇaykurspora kazandırmıştır. Uluslar arası ve Ülkemizin değişik şehirlerinde yarışmalara katılan bay ve bayan Rafting ve Kano takımlarıyla birlikte Rize ilinde gerek gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü bünyesindeki takımlara gerekse ASKF bağlı bay ve bayan kulüp takımlarına her türlü maddi ve malzeme desteğini sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir. Kamuoyunu malumun Ülkemizin ve bölgemizin gururu Ardeşen GSK bayan hentbol takımına her zaman maddi ve manevi desteğini sağlamış onların fırsat buldukça onların karşılaşmalarını bizzat izlemiştir.
Sn. Sütlüoğlu'nun Çaykurspor kulübünde 2 yıldır 9 bayan sporcu Çaykurspor Kulübü Judo lisansı ve forması altında Türkiye'nin değişik şehirlerinde gerçekleşen resmi müsabakalara katılmış, bu yarışmalarda bireysel şampiyonluklar elde etmişlerdir. İlimizdeki sportif faaliyetlerde bay ve bayan cinsiyet ayrımı yapmaksızın ÇAYKUR ve didi ürün reklam logolarını ve görsellerini taşıyan binlerce bay ve bayan sportakımlarına ayrım yapmaksızın daima yönetmelikler çerçevesinde maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olmuştur.
Bir kısım basın organlarında yazılan mesnetsiz hayali idealar, bence deÇAYKUR'umuza ihanetle eş değerdedir. Bu asparagas haberlerin arkasında farklı düşünce ve odakların olduğunu sezinlemekteyim.Çaykur'un oldukça başarılı, Genel Müdürü Sn. İmdat Sütlüoğlu'nun birkaç gün önce özel bir TV kanlında yapmış olduğu canlı yayın basın toplantısında gündeme taşınan bu şişirme yalan haberler noktasında yapmış olduğu önemli açıklamalar esnasında, Rize Amatör Spor Federasyonu (ASKF) Başkanı Sn. Ali Çelik ve YK üyeleri bu basın toplantısına katılarak,Sütlüoğlu'nun Rize'de kendilerine bağlı onlarca bay ve bayan spor kulüplerine göreve geldiği günden itibaren, çok önemli maddi ve manevi katkılarını dile getirerek, kulüplerinin çeşitli müsabaka ve yarışmalarda elde ettikleri başarılara,Sütlüoğlu'nun önemli desteklerinin bulunduğunu söyleyerek, Sütlüoğlu'nacanlı yayında plaket taktim ederek, teşekkür ettiler.
Rize ASKF'nin ardından, Rize Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Başkanı Sn. Bilal Karafazlı beraberinde YK üyeleriyle birlikte, Sn. Sütlüoğlu'nun yanında olduklarını deklare ederek,Sütlüoğlu'nun Rize'nin sporuna ve Rize'deki mevcut yüzlerce spor kulübüne ve kulüplerin bay ve bayan antrenörlerine sağlamış olduğu, katkı ve desteklere teşekkür ettiler.
Son sözüm; Bir kısım yerel ve ulusal medya da yer bulan ve tamamen hayal mahsulü haberlerinin yanında, onlarca yazılı ve görsel medya kuruluşları, Türkiye'nin en başarılı yatırımcı ve üretimci bürokratlarından birisi olan, Sayın Sütlüoğlu'na atfedilmek istenen yalanlarını gerecekle alakası olmadığı noktasındaki yayınlarıyla, ÇAYKUR'un ve Sn. Sütlüoğlu'nun yanında yer almışlardır. Bu gereceği yansıtmayan ve yazamayan basın yayın kuruluşlarına verilecek cevap, 'GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ. ''