Gökçeada ile Semadirek Adası arasındaki Zürafa kayalığında avlanmak için denize açılan balıkçı İlker Özdemir, uluslararası sularda olmasına rağmen Yunan Sahil Güvenliği'nin tacizine maruz kaldı. Yunan botunun, rotasından çıkmadan ilerleyen Özdemir'in teknesinin çevresinde hızla turlayıp taciz anları personel tarafından anbean kaydedildi. Balıkçı İlker Özdemir o anları sosyal medya hesabından paylaştı.
İlker Özdemir, kayda aldığı anlarda şunları söyledi: "Büyük, silahlı bir gemi yollamışlar. Yapacak bir şey yok, mücadele ediyoruz. Zürafa kayalığı bölgesinde avlanıyoruz, yine aynı yerlerdeyiz. Bunlar yapmaktan vazgeçmiyor, biz de vazgeçmeyeceğiz. Kayığımız sac, daha güvenilir onlar da biliyorlar. Çok yakın geçtiler."
Öte yandan, bir süre sonra bölgeye gelen Türk Sahil Güvenlik botunu gören Yunan Sahil Güvenlik ise bölgeden uzaklaştı.
Yunanlılar Türk Balıkçı Teknesini Taciz Etti
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde geçtiğimiz yıllarda Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarına kafa tutan balıkçı İlker Özdemir, uluslararası sularda Zürafa kayalıkları mevkiinde avlanırken Yunan Sahil Güvenliğinin tacizine uğradı. Bölgeye gelen Türk Sahil Güvenlik botu sonrası Yunan Sahil Güvenlik bölgeden uzaklaştı.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Rize'deki Köprünün Kitabesi Çıktı, Sırrı Çözüldü
Arazi Kavgası Kanlı Bitti: 70 Yaşındaki Adam Göğsünden Vurularak Hayatını Kaybetti
ÇAYKUR’da Mevsimlik İşçilerin Kadro Hayali Kararnamede Takıldı!
Çaykur'da Çalışan Vardiya Ustaları Taleplerini Dile Getirdi
Rize’de Gündüz Vakti İş Yeri Önüne İdrarını Yaptı
Belediye Başkanı'ndan Sonra Muhtarın da Pavyon İşlettiği Ortaya Çıktı, Pavyonda Çalışan Kadını Öldürttü
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesinde Teslim Takvimi ve Peşinat Detayları Netleşti!
ÇAYKUR’dan Kuru Çaya Zam! 2026 Fiyatları Belli Oldu
ÇAYKUR’da Belirsizlik Tepki Çekiyor: 11 Bin 500 İşçiye Karşı 150 Kişilik Kadro Tartışması
Rize’de Yerde Değil Yüksekte Arayınca Cüzdanını Buldu





