RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

2016/2017 sezonunun 34'üncü ve son haftasına Bursaspor, Rizespor'un 2 puan önünde girdi. Rizespor, ligdeki son maçı kazanıp Bursaspor'un puan kaybetmesini bekleyecekti. Bursaspor'un rakibi Trabzonspor, Çaykur Rizespor'un rakibi ise Alanyaspor'du.

Bursaspor çıktığı son 6 müsabakada 22 gol yiyip 3 gol kaydederek mağlup olmuştu. 33'üncü haftada evinde Gençlerbirliği'ne mağlup olan yeşil-beyazlıların, son hafta ligin güçlü takımı Trabzonspor karşısında şansı olmadığı tüm kamuoyu tarafından ön görülüyordu. Öte yandan Bursaspor'a mutlak galibiyet gerekiyor. Bunun yanında yeşil-beyazlılar bu hayati maça bazı önemli oyuncularından yoksun çıkıyordu.

Süper Lig'de 18 takımın 16'sı için her şeyin neredeyse belli olduğu hafta öncesi belli olmayan tek şey ligden düşecek son takımın Çaykur Rizespor mu yoksa Bursaspor mu olacağı sorusuydu.

Çaykur Rizespor ligde iddiası olmayan Alanyaspor'u penaltıdan bulduğu tek golle mağlup ederken Trabzonspor cephesinde karışık işler oluyordu. 55'inci dakikada Trabzonspor Rodallega'nın golüyle 1-0 öne geçtiği haberi Rize tribünlerinde zaten beklenen sonucun habercisi gibiydi. Fakat Bursaspor, 61'de Joquera ile 1-1 beraberliği sağladı. Bu skor da Bursa ekibinin ligde kalması için yeterli değildi. Saha içinde iki takım oyuncuları arasındaki gizli konuşmalar kameralara yansıdığı dakikalarda son altı haftada mağlup olan, 22 gol yiyip 3 gol atabilen Bursaspor 2-1 öne geçiyordu. Maç bu sonuçla biterken Trabzonspor tribünlerinden Bursaspor'a alkışlar tezahüratlar yükseliyordu.

AKILLARA 1980-81 SEZONU GELİYOR

Bu sonuç Rize tribünlerinde de alkışlarla karşılanıyordu. Çünkü akıllara hemen 1980-81 sezonu geliyordu. 50'li yaşlarda olanlar o tarihte yapılanları tekrar hatırladılar ve bugünkü Rizeporlular da araştırarak o zaman da aynı senaryonun ve şikenin yapıldığını arşivlerde gördüler.

O sezon Trabzonspor'un en rahat şampiyonluklarından birini kazamıştı. Zaten ondan sonrada 1 kez şampiyon olabildiler. Söz konusu sezonda Çaykur Rizespor'un ligde kalabilme mücadelesindeki rakibi Adana Demirspor'du. 3 Haziran 2017 tarihinde yaşananlara benzer bir tesadüf. Rizespor sahasında Boluspor ile Trabzonspor'da deplasmanda Adana Demirspor ile oynuyor. Rizespor Boluspor ile oynadığı maçın ilk yarısını 2-0 önde bitiriyor. Trabzonspor'da deplasmanda Adana Demirspor karşısında soyunma odasına 2-1 önde gidiyor. Soyunma odasında ne olduysa oluyor. Trabzonspor'un kalecisi Şenol Güneş ikinci yarıda kalede yok. Yerine Alper oynuyor ve Trabzonspor ilk yarısını 2-1 önde kapattığı maçı 3-2 kaybediyor. Kimsenin beklemediği bir şekilde durum böyle olunca Rizespor Boluspor'u 3-0 mağlup etmesine rağmen 29 puanla averajla 2'nci lige düşen son takım oluyor. Aradan tam 36 yıl geçmesine rağmen bu hala konuşulur tartışılır. Bugün ise daha çok konuşuluyor.

KALKAVAN: SPORDA DOSTLUK BİR DAHA OLMAZ

3 Temmuz 2017 tarihi hafızalara yeni bir şike olayını daha kazıdı. Maç sonrası Çaykur Rizespor'un her zaman açıklamaları ile dost, mütevazi, centilmen ve naif görüntüsüyle spor kamuoyu tarafından takdir edilen kulüp başkanı Metin Kalkavan; iki şehir arasında sporda dostluğun bir daha olmayacağını belirtiyordu.

Kalkavan, o günkü açıklamalarında, 'Trabzonspor taraftarı ile Rizespor taraftarı arasındaki dostluğun Trabzonspor'un Bursaspor karşısında karşılaşmayı kaybetmesiyle bozuldu. Futbolda bunlar oluyor, kazandığımız halde düştük. Bunun tabii böyle olması üzücü, bir komşu tarafından. Hakikaten bu şehir unutmayacak bunu. Yenilir normaldir, Trabzon yenilmez değil ama bu tesadüf biraz fazla oldu. Üstümüzdeki iki rakibe de kendi evinde yenilmesi, bu şehir bunu unutmayacak bu unutulacak bir şey değil. Ben çok emek verdim sporda dostluğa iki şehir arasında, geliştirmek için yapmadığımda kalmadı ama benden de paydos. Sporda dostluk bir daha da olmaz, düzelmez. Ben düzeltmeye çalıştım, o kadar şey oldu sustuk ama değmezmiş, gerekte yok. Bizim yarışımıza karışmaması lazımdı. Komşuysan eforunu vereceksin. Bizim rakibimizin oyununa bir baksınlar.' ifadelerini kullanmıştı.

Saha içinde yaşananlar ve maç sonuçlarının bu şekilde sonuçlanmasının ardından küme düşen Rizespor taraftarları Trabzonspor'un şike yaptığını iddia ederek komşu şehir takımına tepki her platformda tepki gösterdi.

TARAFTARDAN VALİ'YE: BUNLAR GEÇEN YIL BURSA'YA MAÇ SATTI

Bir sonraki sezon ise Trabzonspor'un evinde karşılaştığı Akhisar'a 6-1 yenildiği maçın ardından bir taraftar Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un önünü keserek, Trabzonspor'un geçen yıl Bursaspor ile Kayserispor'a maç sattığını haykırdı. Vali Yavuz'a inceleme başlatması talebinde bulunan aynı taraftar Ersun Yanal'ın kirli bir adam olduğunu söyledi.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Av. Ali Sürmen başta olmak üzere Trabzonspor camiasından bir çok isim ve spor yazarı Trabzonspor'un şike yaptığı imasında bulunarak, kendi takımına ateş püskürmüş, Av. Sürmen 'bu leke temizlenmez' demişti.

Bu yaşananlar ardından Çaykur Rizespor 1 yıl aranın ardından tekrar Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi. Kaderin bir cilvesi mi bilinmez ama Çaykur Rizespor'un yeniden Süper Lig'e çıktığı 2018/2019 sezonunun sonunda Bursaspor küme düştü.

Editör: Haber Merkezi