Rize'de Kuzey Işıkları Görüntülendi Rize'de Kuzey Işıkları Görüntülendi

Çalışma ortamında kadınları destekleyen ve cinsiyet eşitliğinde liderliği ile değişim yaratan 100 rol model kadın yöneticinin seçildiği The HERoes Top 100 Role Model Women Executives 2020 listesi açıklandı.

Türkiye'den Google EMEA CMO'su Yonca Dervişoğlu, WPP Türkiye Ülke Başkanı ve GroupM EMEA CEO'su Demet İkiler ve Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO'su Serpil Timuray, iş hayatında cinsiyet çeşitliliğini artırmak için örnek ve lider olan 100 kadının yer aldığı 'HERoes Kadın Rol Model Yöneticiler' listesine seçildiler.

Yonca Dervişoğlu Kimdir?

Google / Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı

İş kadını Yonca Dervişoğlu Brunini, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. Kariyerine yönetici asistanı olarak Kale Grubu'nda başladı. Kale Grubu'ndan aldığı bursla Amerika'daki Ohio State Üniversitesi'nde masterını 1991 yılında tamamladı.

Masterının ardından Unilever'de 1992 yılında Kıdemli Marka Müdürü olarak çalışmaya başlayan Yonca Dervişoğlu, bu şirkette daha sonra Kasım 1998 yılından itibaren Unilever Avrupa Yenilikler Müdürü olarak görev aldıktan sonra Mart 2020 yılında Yahoo'ya Avrupa Pazarlama Müdürü olarak transfer oldu.

Yonca Dervişoğlu, 2006 yılında internet devi Google'a adım attı. Google'ın EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Yonca Brunini, onlarca Türk mühendisinin çalıştığı Google'daki en üst düzey Türk yönetici olmayı başardı.

Yonca Dervişoğlu, 2006'dan bu yana Google'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcılığını sürdürüyor. Dervişoğlu, Google'ın 35 ülkedeki ekiplerini denetliyor ve donanımdan tüketici uygulamalarına ve reklam platformlarına kadar her şeyin pazarlamasını yönetiyor.

Google Sanat ve Kültür'ü kuran Yonca Dervişoğlu, EMEA genelinde bugüne kadar 7,5 milyon insanı dijital beceriler konusunda eğiten ve 1 milyon kişinin iş bulmasına veya işlerini büyütmesine yardımcı olacak girişimin arkasında yer alıyor. Google bu projesi ile Avrupa Komisyonu'ndan iki ödül aldı.

Heineken Denetleme Kurulu üyeliğinin yanı sıra, İngiltere'deki Doğal Tarih Müzesi Danışma Kurulu üyeliği ile The Brookings Institution'daki Global Liderlik Konseyi üyeliği de devam ediyor.

Serpantin Galerileri İnovasyon Çemberi, Brookings Enstitüsü Küresel Liderlik Konseyi, Doğal Tarih Müzesi Danışma Kurulu, Kurucular Forumu Danışma Kurulunu Hızlandırıyor ve Pazarlama Derneği üyesidir.

Yonca, uzman bir tarot kartı okuyucusu ve elma uzmanıdır. Burning Man kıyafetleriyle dolu bir dolaba sahiptir.

Fortune Dergisi'nin değerlendirmesine göre dünyadaki ilk 10 global Türk kadın liderden biridir.

Londra'da iki kızıyla birlikte yaşıyor.

Editör: Haber Merkezi