Rizespor oyuncu çeşitliliği ve taktik anlayışı ile Spor Totot Süper Lig'e renk katıyor. Konya maçının ilk yarısında rakibi tartan Rizespor, ikinci yarıda bulduğu gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Önceliği gol yememek olan Rizespor'da, illaki gol bulurum düşüncesi bu maçta tabelaya yansımadı. Daha tam performansını sahaya yansıtamayan oyuncuların sayısının çokluğu; takımdaki bazı oyuncuları daha çok yoruyor. Yorulan ve daha çok şey beklenen ilk isimse Kwueke… Bulduğu net golleri atamayınca beraberlik kaçınılmaz oldu. Oysa Tedy, Ahmet İlhan, Tuszynski'de pozisyon yakalayan isimlerdi.

İki denk takımın mücadelesinde daha çok pas yapan takım deplasman ekibi Konyaspor'du. Topu ayağında tutarak maçın bazı bölümlerinde oyunu Rizespor'un yarı alanına yıktı. İki kalecinin de önemli kurtarışlar yaptığı mücadelede pozisyon zenginliği Rizespor tarafındaydı. Konya ekibinin en etkili atağında kalede haftalardır güven veren Itanje görevini yine yerine getirdi. Viera'nın yokluğunda formayı kapan ve bırakmaya da niyeti olmayan Ertuğrul için yükseliş sürüyor. Eren, Koray, Ahmet İlhan eski görüntüsünden uzak. Form düşüklükleri göze çarpan bu üç oyuncu bir an önce kendini toplamalı. Konya maçında Robin'in orta sahada yokluğu açıkça hissedildi. Tedy hala istenileni sahaya yansıtamıyor. Bulduğu pozisyonları harcayarak henüz ilk golünü kaydedememenin baskısını üzerinde taşımaya devam ediyor. Deniz maçın sonlarına doğru oyuna girdikten sonra sahaya hareket katsa da son pasları yerine ulaştıramayınca etkisiz bir görüntü verdi. Maçın hakemi Bülent Yıldırım oyunu ve pozisyonları yakın takip ederek hatasız bir maç yönetti. Yıldırım Rize'de özlem duyulan bir hakem profili çizdi.

Dört haftada yenilmeyen ve 8 puan toplayan Rizespor önüne umutla bakmaya devam ediyor. Ligin ilk yarısında oynanacak son dört maça kilitlenen Atmacalara sezon arası mutlak iki kaliteli oyuncu transferi şart. Eğer aşağı değil de yukarı çıkmak istiyorsan mutlak eksiklerini iyi tespit etmek zorundasın. Bu sezon Çaykur Rizespor eski takımın iskeletinin verdiği avantajla ligde orta sıralara tutunmayı başardı. Ama ligde mücadele eden bir çok takım kaliteli oyunculara sahip. Mücadele etmeyen, rakibi ciddiye almayan, hata yapan takımlar kaybetmeye mahkûm. Rizespor bu ciddiyetini koruduğu sürece ligde başarılı olacaktır.

Taraftar Konya maçında varlığını hissettirdi. Yeni taraftar edinme projeleri ile bu varlık daha da hissettirileceğine kuşkum yok. Artık bu takıma taraftar destek olmalı. Mücadele eden futbol oynayan bu şehrin takımının size ihtiyacı var futbol severler…