Rizespor, Gençlerbirliği maçına var olmak için çıktı. Yapılan transferler, oynanan futbol hiç kimseyi memnun etmiyordu. Yönetim ve teknik kadro adeta günah keçisi seçilmişti. Oysaki Hikmet Karaman transferin zorluklarını anlatarak genç bir kadroyuz diyerek zaman istiyordu. Yedi haftada oynanan futbol, ortaya konan azim süper lig için yeterli değildi. Taraftarın istediği azimli futbolcu topluluğu sahada yoktu. Maç öncesi bütün eksileri üzerinde toplayarak yeşil-mavililer çıktı sahaya…

Maç başladı, o da ne! Atmacalar yazın bitmesiyle kanatlanmıştı. Rize'de kışın habercisi bir soğuk ve rüzgarlı havada maç oynanıyordu. Üst üste ataklarla rakip kalede golü arayan Rizespor'du. Bir iki atak derken 12'de gol geldi. Tabi ki artık sahada Kweuke vardı. Hakikaten büyük topçu. Sahada Rizespor'un gücünü göstermesinde en büyük etken. 278 gün sonra ilk kez kendi seyircisi önünde ilk onbirde sahaya çıkan golcü oyuncu, sağ taraftan getirdiği topu sert bir şekilde ceza sahasına gönderdi. Defansın hatasından yararlanan Janster, bu sezonki ikinci golünü ağlara göndererek takımın en golcü oyuncusu oldu. Golden sonrada ataklar devam etti. Gençlerbirliği takımı ligin en iyi ekiplerinden biri. Özellikle evinde gösterdiği performansla adından söz ettiren iyi bir kadroya sahip. Rize'de ilk yarıda birkaç cılız atakla dışında etkisizdi.

İkinci yarıda ise sazı eline alan taraf Ankara ekibiydi. Bu sefer kontrataklarla çıkan taraf ev sahibi takımdı. Taraftarı uzun zamandır ilk kez bu kadar takımın arkasında gördüm. Taraftarın verdiği coşkulu destek dolayısıyla hakem düdüğünü çalarken çok hassas davranmak zorunda kaldığı için, maçta hakem hatası yok denecek kadar azdı. Bir an önce takımla taraftarın barış sağlaması gerekiyor. Rizespor Türkiye'de futbol anlamında, yönetim anlamında doğru işler yapan ender kulüplerden. Taraftar desteğiyle eminim bu takım daha iyi yerlere gelecektir. Bu sezon ki kadro ligin en genç ekibi. Öz güven noktasında eksikleri var elbette. Bu sorun aşıldığında eminim ki gelecek aydınlıktır. Gençlerbirliği 76'da eşitliği sağladığında stat buz kesti. Mutlak üç puan için yeşil-mavili taraftar heveslenmişti. 80'de gelen penaltı golüyle yine Askoroz semalarında gol sesi yükseldi.

Rizelilerin komutanı Kweuke, Rize'de ilk on birde çıktığı ilk maçta golün altına imzasını attı. Maçın son dakikaları yaklaştıkça heyecan artıyor deplasman takımı ise baskısını hissettiriyordu. 89'da Diallo takımı adeta ipten alarak çizgiden topu çıkartı. Bitiş düdüğü ile sevinç nidaları ÇAYKUR Didi Stadyumunda yükseldi.