Rizespor çalkantılı bir sezon yaşıyor. Sezona Tomas hoca ile başlayan ardından yardımcı hoca ile çıkılan iki karşılaşma, yeni transferler ve Sumudica.

Hoca tercihlerinde seçici olup doğru karar vermekte çoğu zaman sınıfta kalan Hasan Kartal yönetimine Sumidica da eksi yazdı. Gelişiyle gidişiyle kısa sürede Rize'de psikolojik izler bıraktı. Futbolcusunu aşağılayan, alttan alttan yönetimine laf çakan Rumen teknik adamın gelmesi hatayken erken gitmesi olumlu bir hamle oldu. Ama Sumudica'yı futbol kamuoyu bu günlerde anıyor. 'Yarın Mourinho gelse bir şey yapamaz Rize'de.' demişti.

Hatay maçıyla göreve başlayan Türk teknik direktör Bülent Uygun'un takıma dokunuşu etkili oldu. Hatay maçında iyi futbol oynayan Atmacalar, Galatasaray maçındaki istekli ve arzulu futboluyla maçlardan üçer altın puan çıkarttı.

Maç golle başladı. Galatasaray'ı iyi çalışmış Rizespor. Kendi yarı alanından çıkmasına izin vermediği rakibini hataya zorlayarak ilk dakikalarda golü bulan taraf Rizespor'du. Golün ardından Galatasaray'ın baskısını kolay kırıp kontra ataklarla çıkmayı başaran yeşil-mavililer, kalesinde gördüğü iki golden sonra da bu mücadelesini sürdürdü.

Futbol mücadele oyunu. Maç bitmeden her an gol şansın var. Bunu bilerek 113 dakika mücadelesini ortaya koyan Rize takımı rakibinin gücüne aldırış etmeden oynadı. Taraftarın dediği gibi 'Atmaca saldırdı'. Takım oyunu oynanırken lig başında süre aldığı maçlarda vasat olan oyuncuların ne kadar hırsla mücadele ettiklerini gördük. 3-2 öne geçmeyi başaran yeşil-mavililer maçıda bu skorla tamamlamayı umut ediyordu ama adrenalin dolu maçta iki gol daha oldu ve yıllar sonra Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

İnancın, mücadelenin zaferi. Mourinho gelse bir şey yapamazdı Rize'de evet. Ama Bülent Uygun geldi yaptı. Futbolculara 'Ben büyük bir hocayım, sizde bu ligin en iyi oyuncularısınız, çıkın ve kazanın' dedi. Hoca kendini futbolcularına kanıtladı. Zaten lige iyi başlayan bu iskelet takımdı. Olumsuzluklarla psikolojisi bozulan takımı kısa sürede terapi eden Uygun, bu iki galibiyetin en büyük mimariydi.