Rize-Artvin Havalimanı açıldığı günden bu yana yüzde 99'un üzerinde yolcu kapasitesiyle çalıştığını görüyoruz. Hatta bir çok kez şahit olduğum şu olayla ilgili seyahate gidenleri uyarmak isterim! Her halükarda uçağa vaktinde gelmiş olmasına rağmen uçağa kabul edilmeyen yolculara defalarca rastladım.

Havayolu şirketleri belirli bir kişiye ait olan bileti kişi başına satmak yerine uçağın yolcu kapasitesinden fazla bilet satmaktadır. Bilet alan tüm yolcuların uçuşa vaktinde gelmesi halinde ise fazladan bilet satışı havayolu şirketleri için problem olmakta ve overbooking durumu oluşmaktadır.

Bu durumla karşılaşmamak için telefon ile online check-in işlemlerinizi mutlaka yapın. Yoksa ne oluyor. Onu da anlatalım.

Bu durumda yolculara tanınan kanuni haklar var. Havayolu şirketi bu durumda kalan yolculara bir sonraki veya başka bir uçuşa gönüllü olarak kalmak isteyen olup olmadığını soruyor. Tabi ki o uçakta da yer varsa. Rize Artvin Havalimanında ki doluluktan kaynaklanan bir sorun bu aslında. Bilet iptali ve para iadesi de teklif edilen bir husus. En yakın havalimanına gönderme sıradaki uçuşta yer ayarlayana kadar otelde konaklama gibi seçeneklerde var.

Her halükarda uçağa vaktinde gelmiş olmasına rağmen uçağa kabul edilmeyen bu yolcuların bekletildiği süre zarfında yeme – içme ve konaklama giderleri karşılanır. Ayrıca yönetmelikte miktarları yer alan overbooking tazminatı ödenir.

Yeri gelmişken söyleyeyim ek sefer talebi yoğun bir şekilde devam ediyor. Zaten bu doluluk oranları bas bas bağırıyor. Lütfen sosyal medyada #rizeartvinekseferistiyor hashtag ını canlı tutarak bu talebe destek olalım.