Atmosfer Süper Lig'i hatırlatsa da ne yazık ki bu sezon ki adres TFF 1. Lig. Çaykur Rizespor'da ki önemli değişim bu sezon öncesi ne kulübede nede sahada yaşandı. Kulübe de ekibini yenileyen kurt teknik direktör Hikmet Karaman. Sahada iskeletini korumuş kalesinde Gökhan, defansında Orhan, Robin Saadane, Özgür Çek, orta alanda Recep, Petrucci, ilerde Kweuke. Rizespor'da en büyük değişim 7 yıllık başkanlığı devreden Metin Kalkavan. Artık Kalkavan istifa seslerini duymayacağız.

Ligin ilk maçında Atmacalar, TFF 1. Lig'in ilk golünü kaydederek maça başladı. Sahada; adeta ben bu sezon bir üst lige çıkacağım dercesine mücadele vardı. Üst üste gelen gollerle skor bir anda 2-0'a taşındı. Rizespor sahada duruşu ile lige hazır bir görüntü çizdi. Yalnız orta alanda bir kilit oyuncuya ihtiyaç olduğu aşikar. Ucuz bir penaltı kararı veren maçın hakemine nispet, Gökhan penaltıyı kurtardı fakat defansın pozisyon alamaması yüzünden maçta fark bire indi. Stoperde Ramos ve Ümit Kurt'u beklerken ikisi de ilk 11'de sahada yoktu. Sezon başından bu yana Süper Lig'de oynamak isteğini dile getiren tecrübeli stoper bu düşüncesini ileri boyuta mı taşıdı da kesik yedi. Tecrübeli hoca kimsenin nazını kaprisini çekmez! Oyuncusunu kulübeye alarak ben sana muhtaç değilim görüntüsü mü verdi bir anlamda. Geçen sezon hocanın stoperde zaman zaman sarıldığı Robin ve Saadane bu sezonun ilk maçında son adam olarak sahaya çıktı. Birbirini iyi tanıyan iki oyuncu bu maçta sırıtmadı.

Manisa takım olarak lige hazır görüntü vermedi. Transfer sıkıntıları içinde lige başlayan ekip bu sezon ligde kalmaya oynar. Sakatlığı nedeniyle sahada yer alamayan Süleyman'ın yerine oynayan yeni transfer Samudio teknik bir oyuncu olduğunu daha ilk maçında gösterdi. Oğulcan bu senenin yıldızlarından biri olur. Recep Niyaz, Özgür Çek bu ligin üstünde bir oyuncu olduklarını hissettiriyor. İki sözde Kweuke'ye. Bu takım her zaman onun yanında arkasında durdu. Bu sezon fedakarlık ederek bu ligde oynuyor, ama kafa Süper Lig'de. Bir an önce bu lige adapte olmalı. Kazanılan Manisa maçında tanıdık bildik Kamerunlu sahada yoktu.

İlk yarı Manisalıların kendi kalelerine attıkları golle 3-1 tamamlandı. İkin yarıya yine hızlı başlayan takım yeşil-mavililerdi. Oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan Atmacalar, Trabzonspor'a nispet yaparcasına 61'de skoru 4-1 e getirdi. Skora rağmen Rizespor sahada bir bütün görüntü veremedi. Takımda hatlar arasında kopukluk var. İletişimi sağlayacak pozisyonda oynayacak futbolcu yok. Hani hocanın istediği bir 10 numara var ya bu işi o çözecektir. Yoksa bu kopukluk ileriki maçlarda başa iş açabilir.

Lige iyi bir başlangıç yapan Rize takımı bu sezon adından söz ettirecek.
Başkanın değişimi de tribünleri coşturmaya yetmedi. Bu iş taraftarsız olmaz. Her maç kazan güzel futbol oyna taraftarın yoksa bir ayağın eksiktir. Ligin ilk maçını iki bin yedi yüz elli dolayında bir taraftar topluluğu izledi. Geçen sezon yaşananlar birlik beraberlik söylemleri ne yazık ki ilk maçta tribünlere yansımadı. Kazanılan maçlarla beraber seyirci sayısının artacağını söyleyen başkan Hasan Kemal Yardımcı umarım bu düşüncesinde yanılmaz.